Vedlikehold  av  Schæferhund

Vedlikehold av Schæferhund

20th januar 2019 Off By jon erik

Dersom man har bestemt seg for å påta seg ansvaret for en schæferhund, eller allerede eier en, så er dette en artikkel for deg som ønsker å gjøre det beste for å vedlikeholde den riktig.

Selve hunderasen har opprinnelse i Tyskland. Den blir i dag brukt av alle typer mennesker, enten man er sivil, politi eller militær. Det brede bruksområde hunden har gjør den til en ekstremt praktisk hund å ha. Den er spesielt avlet til å være aggressiv mot fremmede, men det betyr ikke nødvendigvis at hunden er farlig dersom man har venner på besøk eller lignende situasjoner. Alt handler om å trene den opp riktig. Selve hunden er elsket for intelligensen og lydigheten sin, og man kan lese mer om den i den lenken som er gitt.

Før vi begynner å snakke om hvordan man skal vedlikeholde hunden riktig, bør vi nevne at den ikke er billig å opprettholde. Dersom man trenger litt ekstra penger til å kjøpe riktig mat og utstyr kan man ta opp et forbrukslån og sørge for at investeringen blir gjort på riktig måte.

Man bør mate Schæferen med en kombinasjon av våt- og tørrmat. Dersom man skal ha en egendefinert diett til dyret så bør man ta en tur innom dyrlegen for å sørge for at man får gjort det riktig. Rutinene rundt maten bør opprettes rundt alderen og vekten på hunden. Samtidig må man sørge for å fordele maten riktig gjennom dagen for å sørge for at inntaket blir optimalisert.

Den må også testes hos veterinæren minst en gang hvert år, og noen ganger kan det hende at det oppstår helseproblemer som man må betale en del for. Det er også viktig å klippe klørne til hunden fordi dersom man ikke gjør dette så kan det bli smertefullt for hunden å bevege seg rundt. Andre ting man må betale for er vaksiner og andre generelle helserelaterte ting.

Det er veldig viktig for hundens fysiske og mentale helse at den har nok plass å bevege seg rundt på. Den må også luftes minst en gang om dagen for å forhindre blant annet depresjon. Hunden skal også bades og der kan man også kjøpe inn spesielle produkter for å sørge for at pelsen holder seg fin og sunn.

Dersom man er klar for alt dette så kan man nyte alle fordelene som finnes ved å ha en schæferhund. Den er veldig sosial, noe som er veldig viktig dersom man faktisk har barn. Det er også en veldig god hund å ha for å forsvare hjemmet sitt mot inntrengere. Dersom man har tålmodigheten og gleden av det, så kan man også trene opp hunden til å utføre alle slags forskjellige triks.

Lykke til med schæferhunden!