Ta med hunden din på langtur – hva du må huske på

Ta med hunden din på langtur – hva du må huske på

2nd februar 2022 Off By jon erik

Hunden er menneskets beste venn, og det som det kanskje ikke snakkes nok om – men som alle hundeeiere vet, er de også menneskets beste turfølge. En ting er å lufte hunden i nabolaget, noe som enten kan føles som en kjedelig daglig plikt eller en fin ting, men noe annet er å ta med hunden ut i naturen. Når man har hunden med ut på langtur, vil man definitivt kunne knytte et enda sterke bånd.

Dette er noe av tingene man absolutt bør huske når man skal på langtur

Hvis man tenker på å ta hunden sin med ut på langtur er det flere ting man bør huske på, slik at turen ikke av en uansett årsak blir en negativ opplevelse. Noe man kanskje ikke forventer å høre, men et ekstra samsung batteri til mobilen er noe som bør være med. Hvis man skulle være så uheldig å ødelegge batteriet til mobilen, vil man takke seg selv uendelige ganger om man har med et ekstra batteri som man kan bytte til. Før turen kan det også være lurt å bytte til et nytt og ferskt batteri, slik at man kan slappe av med at det er i bra stand – og ikke slutter å virke når man minst ønsker det.

Ekstra batteri er bare en av tingene man absolutt bør ha med seg på langtur med hunden sin. En annen ting man må ha med seg er rikelig med mat og drikke til hunden – og seg selv. Selv om man skal til en plass med drikkelig vann, er det helt klart anbefalt å ha med gode mengder vann. Det samme gjelder vertfall mat. Kanskje planen er å fange maten selv ute, men det kan være vanskeligere sagt enn gjort. Man bør alltid ha med nok, kanskje til og med mer enn nok mat både til seg selv og hunden.

Hvor langt kan man dra med hunden sin på tur?

Det finnes veldig mange hunderaser, og hvilken rase det er man skal gå på tur sammen med, avgjør også hvor langt man faktisk kan ta dem med på tur.

I teorien er hunder dyr som er skapt for å være ute, og bevege seg over lengre flater. Den naturlig sterkeste egenskapen til hunder er faktisk kanskje utholdenheten og stå på viljen deres, samtidig som de er flinke til å samarbeide. Dette er det som trumfer dem over mange andre dyr. Så rent naturlig sett bør det ikke være noe problem å ta med hunden sin på en lang tur.

Når det er sagt derimot, er det slik at vi mennesker har avlet opp mange forskjellige raser hunder. Dette har gjort at noen av rasene definitivt egner seg bedre som inne- eller hjemme hunder. Dette er gjerne små og ikke atletiske hunderaser. Eksempler på dette kan være pølsehunder, chihuahua eller pomeranian. Disse, og andre raser av hunder, er nok ikke til å anbefale å ta med på lengre turer.

De fleste hunderaser derimot ville virkelig elsket å bli med ut i naturen på en langtur.