Spansk  galgo  –  en  annerledes  brukshund

Spansk galgo – en annerledes brukshund

6th mai 2020 Off By jon erik

Her i Skandinavia tar vi som regel svært godt vare på våre brukshunder. Dessverre er ikke dette tilfellet i alle andre land, og vi vil derfor gi litt oppmerksomhet til en nydelig brukshundsrase som kan sies å være av de mer uheldige i så måte.

Den spanske galgoen er svært forskjellig fra våre skandinaviske brukshunder, men ikke noe mindre dyktig eller spennende. Dette er en spansk urhundsrase med sitt opphav fra maurerne. Disse slanke hundene ligner greyhounden, og er som sine britiske slektninger også spesialister på hetsjakt på hare og kanin. Mens hetsjakt nå er forbudt i de fleste vestlige land er det fortsatt svært utbredt i land som Spania, Storbritannia og Irland. Disse hundene brukes også ofte i veddeløp.


Det at det finnes penger å tjene på bruken av disse hundene medfører dessverre svært dårlige levekår for mange. Heldigvis har økt oppmerksomhet rundt de dårlige forholdene som mange galgoer lever under, både internasjonalt og nasjonalt i Spania, ført til en langsom, men positiv utvikling.

Disse vakre og atletiske myndene er utrolig inspirerende. De er toppidrettsutøvere med kropper som er skapt for fart, noe som plasserer de blant landjordas raskeste pattedyr. Om du vil la deg inspirere av disse superatletene kan du gå til https://www.aimn.com/no/ hvor du vil finne perfekte treningsklær for når du vil hente fram din indre galgo og gi litt ekstra for å pushe dine tidligere rekorder.