Norsk  buhund

Norsk buhund

1st juni 2018 Off By jon erik

Norsk buhund er en spisshund akkurat som den sorte elghunden og den grå elghunden. Man kan kanskje se litt likheter, men det er langt ifra like mye likhet mellom alle tre, som det er mellom den grå og svarte elghunden. Fortsatt er det ikke noe tvil om at disse rasene er flotte

Den norske buhunden

Det finnes mange andre hunderaser som finnes i andre land og som stammer fra andre land. Derfor er det ganske spesielt med de få rasene vi har i Norge. I tillegg er det veldig herlig at de ser vakre og flotte ut.

Den norske buhunden er ikke kjempe stor, men ikke veldig liten heller. Denne rasen er av medium størrelse og den blir derfor fra 10 til 18 kg. Dette er en hund som passer mest for erfarne friluftsfolk. Den blir oftest brukt som en familiehund, gjeterhund eller gårdshund. Akkurat nå så regner vi med at den blir mest brukt som en familiehund, noe som du helt sikkert forstår.

Litt bakgrunn om den norske buhunden

Rasen er trodd til å strekke seg helt tilbake til lenge før Vikingtiden, men det er veldig vanskelig å vite akkurat. Det er også vanskelig å vite hvor rasen stammer fra, selv om den norske buhunden er en spisshund. Det er faktisk registrert at det har vært hunder som er lignende buhunder på Grønland, Island og Shetlandsøyene på slutten av 800 tallet. Denne rasen var nok flott å ha før i tiden, i og med at den opprinnelig var brukt som en gjeterhund og en gårdshund.

Noe som er litt spesielt med norsk buhund er at den omtales til å være Norge sin nasjonalhund.