Jämthund

Jämthund

1st oktober 2018 Off By jon erik

Jämthund er en svensk hunderase som er ganske vakker. Det er ikke noe tvil om at den er fra Sverige når vi leser navnet og det skal nok mye til at dette ikke er et populært valg blant flere hundeelskere. Det er ikke sånn at en hunderase som kommer fra et spesielt land bare er populært i det bestemte landet. For eksempel har schæfer vært, og er forsåvidt, et ganske populært valg i Norge. Dette gjelder så klart også for mange andre raser flere steder i verden som har blitt populære i flere andre land.

Hunderasen Jämthund

Jämthund er som sagt en hunderase som kommer fra Sverige. Dette er en spisshund og vi kan si at den har noen trekk fra Elghund og Alaskan Husky. Det er lov å være uenig i det, men dette er bare vår mening. Jämthund er faktisk nasjonalhunden til Sverige og dette gjør den enda mer spesiell enn de andre hundene som kommer fra landet.

Som sagt er Jämthund en spisshund. Den passer bra som en familiehund men er også en brukshund. Når det kommer til størrelse er den faktisk ganske stor. Den kan veie helt opp til 35 kilo, men det er vanlig at den strekker seg fra 25 kg til 35 kg. Hvor lenge hunder lever varierer, men denne hunderasen er forventet at kommer til å leve 8 til 11 år.

Det er faktisk litt usikkert i forhold til bakgrunnen til Jämthund fordi den ikke er så bra dokumenter. Forhåpentligvis kommer det mer info frem etterhvert.