Hundeutstillinger  –  lever  du  opp  til  hunden  din?

Hundeutstillinger – lever du opp til hunden din?

12th april 2022 Off By jon erik

Det høres kanskje litt merkelig ut å spørre en hundeeier om han eller hun lever opp til hunden sin. Men i dagens konkurransepregede hundeverden er dette faktisk blitt viktigere enn noen gang før. Man bygger opp et image i samspill med hunden sin, ikke bare på utstillinger, men også på sosiale media. Som alle vet, er det på sosiale media at man virkelig kan bli anerkjent og bygge sitt varemerke, langt utenfor den snevre kretsen som møter på utstillinger. Men også på utstillingene gjelder det å vise seg fra sin beste side.

En ny rolle for hundeeieren

De som ikke har vært på hundeutstilling på en stund, tenker seg kanskje oppdrettere og utstillere som litt forsofne personer i flannelskjorter, men slik er det på ingen måte i dag. Stadig oftere ser vi utstillere som ser glamorøse ut i designerkjoler, med brystimplantater eller andre kirurgiske hjelpemidler, og i det hele tatt med en gjennomført og gjennomtenkt stil. Dette ser ut til å være det nye idealet i hundeverdenen, sikkert sterkt preget av det vi har sett fra USA og Storbritannia der slike trender har eksistert lenge.

Men kan det være nødvendig, spør du kanskje, med brystimplantater eller andre typer inngrep og forbedringer for å være konkurransedyktig? Kanskje er det ikke strengt tatt nødvendig, men det vi ser er at andre utstillere gjør det som kreves for å konkurrere på høyeste nivå. Hvis du også har lyst til å gjøre ditt ytterste, må du kanskje kunne tenke litt annerledes om egen kropp og utseende. For eksempel brystimplantater kan forresten ofte gi styrket selvtillit og mange fordeler ellers i livet, ikke bare på hundeutstilling. Å se sunn og vakker ut kan gi deg nye og uante muligheter også i arbeidslivet og ikke minst i kjærlighetslivet. Ser du litt sur ut med trutmunn, kan du nå for eksempel fikse på det ved å bruke goretex i leppene.

Hvor går vi nå

Triumfen til den norske hunden Baxer i verdens største hundeutstilling forteller oss noe om potensialet til norske hunder og deres eiere. Det viser også at den som gjør alt for å vinne, kan nå opp til tross for at vi bor i et lite land uten de sterkeste tradisjonene for hundeoppdrett sammenlignet med land som USA, England og Tyskland. Kanskje er dette starten på en ny æra for norske hunder og utstillere – med mer glamor og mer suksess.