Hunden  –  menneskets  beste  venn

Hunden – menneskets beste venn

21st mars 2019 Off By jon erik

Det sies at hunden er menneskets beste venn, og det er nok sannhet i disse ordene. Du finner ikke en mer trofast, lojal og hengiven kompis, som i tillegg sørger for at du kommer i bedre form. Det er dog en del ting å tenke på før man går til anskaffelse av en hund. Altfor mange kjøper en hund uten å tenke over hvilket ansvar det innebærer. Denne lille skapningen er totalt avhengig av deg, så du er nødt til å vite at du har nok tid til dette ansvaret.

 

Lever dere et liv med mye jobbing, mange aktiviteter og lite tid hjemme? Da er nok ikke hund en riktig investering. Tenk på den stakkaren som da må være så mye alene. Og hver gang dere drar, aner han ikke når dere kommer tilbake, og alt han kan gjøre er å ligge ned og vente. I tillegg trenger hunden minst et par lange lufteturer hver eneste dag. De trenger å komme seg ut og snuse på verden og bruke instinktene sine. Da holder det ikke at du slipper ham ute en tur i hagen når du kommer sliten fra jobb. Det eneste du da oppnår er å kunne få en deprimert og destruktiv hund.

 

Men har du tid, er det derimot ingen grunn til å nøle. Hunder er fantastiske skapninger som kan gjøre mye godt for oss mennesker. Det er også derfor hunder ofte blir brukt i terapi, og man ser at samspillet mellom mennesker og hunder er unikt, og at de knytter helt spesielle bånd. Alt fra kreftsyke barn til psykisk syke og eldre har store helsemessige fordeler av å ha en hund i nærheten.

Det vi ser mer av, som kanskje ikke er fullt så heldig, er at vi menneskeliggjør hundene våre mer og mer. Vi kler dem opp i flotte klær, og noen kjøper til og med Halloween kostymer til hundene sine. Dette bør vi være litt forsiktige med. Vi må la hundene våre få være hunder og ikke lage en slags menneskehund ut av dem. Vi mener selvfølgelig ikke at du ikke skal få kle på hunden din når det er ekstremt kaldt ute, men det er ytterst sjelden at en hund som er vant til vær og vind trenger å ha på seg klær. De har pels til å beskytte seg, og de trives aller best uten å bli staset opp.

Har du ekstra godt med tid kan du ta kontakt med Dyrebeskyttelsen og forhøre deg om adopsjon av hund. Her har de hunder som kommer fra hjem med mishandling eller dårlig omsorg av annet slag, og som trenger ekstra omsorg og oppfølging. Det er da en stor fordel at du har erfaring med hunder fra før, da dette er hunder som har med seg en god mengde bagasje, som trenger ekstra omsorg og oppfølging.