Hamiltonstøver

Hamiltonstøver

8th juli 2019 Off By jon erik

En Hamiltonstøver har du kanskje hørt om før, i alle fall så har vi hørt om den og det vi vet er at det er en veldig fin hund. Hunderasen Hamiltonstøver er oppkalt etter en mann med navnet Adolf Patrik Hamilton som var grunnlegger av den svenske kennelklubben. Det har seg faktisk sånn at hunderasen ikke bare blir kalt Hamiltonstøver men har også andre navn. Disse navnene er både svensk foxhund og svensk støver. Hva du vil kalle den er opp til deg, men det det kan hende de fleste vil forstå hvilken rase du snakker om hvis du velger å bruke Hamiltonstøver. Hunderasen

Hamiltonstøver er regnet med som å være Sveriges nasjonalhund og den har flere eganskaper som passer bra til jakting og samtidig til å være en familiehund. Så selv om hunderasen passer veldig bra til jakt, så vil ikke dette si at man ikke kan ha en slik hund, men det sies at den passer mest for jegere og for de som er aktive friluftsfolk. Så hvis du ikke er en fan av jakt, men er utrolig glad i naturen og liker gå turer osv., så kan Hamiltonstøver være et ganske bra valg for deg. Når det kommer til jakt ble den brukt for småvilt som blant annet rødrev og hare.

Hvor lenge lever den?

Det er vanskelig å si en akkurat bestemt levealder i og med at det ofte varierer fra hund til hund men det er forventet at den lever fra 10 til 12, men det er umulig å si akkurat hvor mange år den kommer til å leve hvis du velger å kjøpe en slik hund. Men nå vet du i alle fall at det er ca fra 10 til 12 år.

En Hamiltonstøver blir rundt 25 kg og den er av en middels størrelse. Så den er verken veldig liten eller veldig stor, selv om 25 kg er ganske mye og kanskje størrelsen ikke vil passe alle fremtidige hundeeiere. Pelsen til hunderasen er ganske glatt og kort, samt blank.

Hamiltonstøver ble skapt litt før starten av 1900 tallet ved at det ble krysset med forskjellige raser.

Tror du dette kan være en hund for deg? Du vil finne masse mer info om denne hunderasen på nettet ved å gjøre noen flere søk!