Hälleforshund

Hälleforshund

3rd februar 2019 Off By jon erik

Hälleforshund er en hund som har Sverige som opprinnelsessted. Det er en spisshund og den passer flott som en familiehund, samt som en brukshund. Det er en hund som virkelig er vakker og vi tror du vil like den.

Litt bakgrunnsinformasjon

Vi har skrevet om ganske mange på hunder på siden vår og hälleforshunden er det faktisk noe litt annerledes med, hvis vi sammenligner alle sammen. Det har ikke noe med utseendet, selv om dette så klart varierer for disse også. Det som er annerledes med denne rasen er at den er skap, hvis vi kan si det på den måten, i moderne tid. Ved å si moderne tid så mener vi på starten av 1900 tallet. Denne rasen er ikke en ren rase, men derimot en krysning av flere forskjellige spisshunder fra Russland, Finland og Sverige.

Selv om det er en krysset rase mellom flere andre spisshunder, så blir den sett på som å være en svensk rase, men det er så klart ikke noe tvil om at den ikke er 100% svensk når den har blitt krysset med så mange raser. Uansett, så er det sånn at det er en egen rase og en rase som har blitt lagd til å være svensk.

Levetid og størrelsen til hunden

Alle som vil skaffe seg hund lurer nok på ganske mye før de skal bestemme seg for å kjøpe. Et spørsmål man ønsker svar på er hvor lenge det er vanlig at rasen lever. De fleste vet at en hund lever i rundt 10 år, selv om det så klart varierer litt fra hund til hund og rase til rase. Når det kommer til denne rasen så varierer levetiden fra 10 til 12 år og dette forundrer deg helt sikkert ikke. Hälleforshunden er av en middel/stor størrelse fordi den kan bli alt fra 20 til 30 kg. Blir den 30 kg, så er det ikke noe tvil at den blir tung å holde hvis den vil opp for å få en kos.

Hvordan hunden ser ut

Vi kan først starte med å si at den har flere trekk som kjennetegner en spisshund. En spisshund, som hälleforshunden er, har flere trekk som kan kjennes igjen. De har en størrelse som kategoriseres innenfor medium og i tillegg er for eksempel halen litt krøllet oppover. De har også ganske lang nese og litt spisse ører. Noe annet er at de ofte har blitt brukt til jakt, men det betyr ikke at alle de forskjellige rasene fokuserer på det. Det er også andre ting og hvis du ønsker å se hvordan den ser ut kan du trykke på linken over. Her kan du se et flott bilde av en Hälleforshund som både er lys og vakker. Vi må si at denne krysningen virkelig er flott.