Gode  råd  når  du  skal  gå  tur  med  hunden

Gode råd når du skal gå tur med hunden

18th juli 2019 Off By jon erik

Når du går tur med hunden din er det viktig at du er rolig, men bestemt. Hunden oppfatter følelsene dine.

Om du har en hund som drar, bjeffer og ikke hører etter , kan turen bli alt annet enn hyggelig. Derfor er det viktig å starte opptreningen fra tidlig alder, slik at hunden lærer å adlyde deg og å oppføre seg på en bra måte.

Har du en voksen hund som ikke er helt oppdratt trenger du ikke å fortvile. Det er fortsatt ikke for sent å lære den lydighet, men det kan ta litt lenger tid.

Foruten godt fottøy fra vagabond er det også andre tips du kan følge for å oppnå en så hyggelig tur med hunden din som mulig.

Bruk alltid bånd

I Norge er det båndtvang store deler av året. Noen steder praktiserer båndtvang året rundt. Selv om det er lov å ikke bruke bånd, anbefaler vi likevel å gjøre det. Det kan komme et dyr som fanger oppmerksomheten til hunden din og som den da vil begynne å jage. I tillegg møter vi ofte andre mennesker når vi går tur, og selv om du mener at hunden din er den søteste og snilleste i hele verden, så er det ikke sikkert de du møter på er like glade for å få en hoppende hund på seg.

Hunden kan også bli aggressiv og redd av andre faktorer, så som en annen hund eller en bråkete bil. Alt i alt mener vi derfor at det tryggeste er å la hunden være i bånd gjennom hele året.

Lær hunden å gå ved siden av deg

Dette tar tid, men det er fullt mulig å få til. Begynn helt fra den er valp. Bestem deg for hvilken side du vil at hunden skal gå på, fortrinnsvis din sterkeste side om du har en hund som er stor. Start med å gå med kort bånd, da vil du ha mer kontroll. Husk at du aldri må dra i båndet. Dette kan forårsake skade på nakke, hals eller mage.

Lær hunden din grunnleggende kommandoer

Hunder er i stand til å gjenkjenne eierens stemme på lang avstand, og i støyende omgivelser. Den kan derimot lett bli forvirret om det er mye støy rundt den, så det å lære den grunnleggende kommandoer er viktig. Tren hunden din på å forstå «kom», «sitt», «nei» og «bli». Da vet hunden hva den skal gjøre når den hører deg si det. Unngå å skrike til hunden, men snakk i en rolig og bestemt tone.

Gi belønninger

God oppførsel bør belønnes med kos og godbiter, spesielt når hunden er i treningsfasen. Godbiter kan motivere hunden til å oppføre seg bra.

Vær rolig

Som tidligere nevnt merker hunden din om du, for eksempel, er nervøs eller sint. Om hunden enser at du er redd for noe vil den også være på vakt overfor potensielle farer. Er du derimot rolig vil dette smitte over på hunden.

Og husk for all del å ta med hundepose!