Fordeler  og  ulemper  med  hundegård

Fordeler og ulemper med hundegård

1st august 2019 Off By jon erik

Mange hundeeiere er nølende om å skaffe seg en hundegård, fordi det har blitt mindre vanlig. Det har gått ut av moten å la hunden sove ute for flere år siden nå, og for mange er kostnadene ikke verdt det. Allikevel vurderer noen nye eiere å bygge en hundegård, men hvorfor? Fortsett å lese for å finne ut av både fordelene og ulempene med hundegård, og løsninger for mulige problemer som kan dukke opp.

Hvis hunden tilbringer mye av tiden sin alene

Dette er vanligvis hovedgrunnen til å skaffe seg et hundehus, da ikke alle eiere kan være til stede i hjemmet hele dagen. Hvis hunden din er gammel nok kan du la hunden være hjemme i flere timer, men vær obs på at dette er avhengig av både alder og trening. En hund burde ikke være alene i mer enn en vanlig arbeidsdag, og heller ikke isolert fra menneskekontakt hvis den er ute, i følge Mattilsynet.

Stoler du på at hunden din ikke vil ødelegge noe er det greit å la den være alene i huset, men er den glad i å bevege seg er et hundehus med en løpegård smart å investere i. Hvis du ennå er redd for at det skal skje noe med hunden når den er alene, kan du spørre naboen om å sjekke hvordan det står til med den et par ganger om dagen.

Lar hunden sove ute om natten

Skal du bygge et hundehus, slik at den kan sove på utsiden om kvelden, bør du tenke deg om to ganger. Hunder er forskjellige når det gjelder både utseendet og egenskaper, inkludert hvor mye kulde de tåler. Enkelte hunder, som huskyer, vil tåle det kalde været bedre enn andre raser, så hvis du ønsker å la hunden sove ute er det best å gjøre det når klimaet er varmt. Hundegården burde ennå være bygd med kvalitetsmateriale, som for eksempel fra Byggmax, da hundens velvære er avhengig av at hundegården er bygget på en profesjonell måte.

En hund burde ikke sove ute hvis den enten viser motstand eller lager mye støy om natten. Det kan gå utover søvnen til både ditt hushold og andre i nabolaget.

Har nok råd for å bygge

Ønsker du en hundegård må du ha råd, fordi det er flere faktorer som må inkluderes når du begynner. Ventilasjon, isolasjon, størrelse og godt byggemateriale som nevnt tidligere er like viktige, og snarveier for å gjøre gården billigere vil kun gå utover helsen til hunden din. Så hvis du er sikker på at en slik plass vil være positiv for hunden er det bare å gå i gang, men har du ikke nok råd i budsjettet burde du omvurdere, for du kan klare deg like godt uten.