Elghund  i  sort

Elghund i sort

8th november 2018 Off By jon erik

Elghunden i sort er så klart annerledes enn elghunden i grå. Selv om den grå elghunden også har svarte farger, så er den svarte elghunden sort i over hele kroppen. Dette gjør at det er veldig enkelt å se forskjell på disse to hundene, selv om de begge er elghunder, så klart. Det er ikke noe tvil om at begge hundene er veldig flotte og man kan se at de er litt majestetiske, som vi nevnte tidligere når vi snakket om den grå elghunden.

Svart elghund

Svart elghund er ganske så gammel rase. Den har utviklet seg fra andre spisshunderaser over mange år mellom Sverige og Norge. På midten av 1800 tallet ble den sorte elghunden en egen rase og det har den vært siden den tid.

Etter den grå elghunden kom frem i lyset, så holdt faktisk den sorte elghunden på å dø ut – eller var i alle fall i fare for å gjøre det. Dette resulterte i at det begynte å bli avlet frem flere av denne type elghund. Det var godt at de fikk reddet rasen. Det er en virkelig flott hund og den er vakker. I tillegg er det mange andre goder med denne hunden.

Mer info om den sorte elghunden

Hunder har forskjellige aldere de er forventet til å leve. Den sorte elghunden har en forventet levetid på 10 til 12 år, som er akkurat det samme som den grå elghunden. Størrelsen på den sorte elghunden er også middels, men den er generelt sett mindre enn den grå. Den sorte blir fra ca. 13 til 20 kg. Dette er en hund som passer for erfarne eiere, men det betyr ikke at noen som ikke har hatt hund før ikke kan velge å skaffe seg en slik hund.

Noe som er ganske kult er at denne elghunden faktisk ble brukt til blant annet bjørnejakt tilbake på 1800 tallet. Den brukes fortsatt til jakting, men bjørn er ikke så veldig normalt å se i Norge, så det er ikke det den blir brukt mest til å jakte på akkurat nå.

Du kan lese enda mer om svart elghund i det Store Norske Leksikon hvis du ønsker det. Selv om det ikke er en utrolig kjent rase i mange land, så er den veldig kjent i Norge og det er mer å lese om den flere steder på nettet.