Elghund  i  grå

Elghund i grå

12th desember 2018 Off By jon erik

Elghunden er vel en av de mest kjente norske hundene i landet vårt. Det finnes ikke akkurat mange hunderaser som er norske, så det er kanskje ikke så rart at den er kjent uansett. Elghunden kan vi starte med å si er ganske fin. Den finnes både i grå og i sort, og man kan tydelig se at de er litt forskjellige, samtidig som de ligner ganske mye.

Elghunden og jakt

Den grå elghunden er tradisjonelt brukt når det kommer til å jakte. Da blir den hovedsakelig brukt til å jakte på noe som heter storvilt. Storvilt er enkelt å greit det motsatte av småvilt. Noen eksempler på storvilt er elg, rådyr og hjort. Som du kan forstå er dette da ville dyr her i Norge som er innenfor enn viss størrelse. Det er viktig å huske at man ikke kan jakte bare fordi man har en jakthund. Man trenger forskjellige godkjenninger som for eksempel fellingstillatelse og skyteprøve. Skal du jakte, så er det nettsteder hvor man kan finne mer ut om dette.

En veldig gammel rase

Det er ganske utrolig at man har funnet spor av rasens forfedre, altså til den grå elghunden, mange år tilbake i tid. Da snakker vi ikke bare flere hundre år, men vi snakker om flere tusen år. Det skal vist være fra fem tusen til seks tusen år siden. I tillegg til dette er det blitt gjort funn fra vikingtiden som viser at elghunden var brukt som en jakthund for større vilt, som vi snakket om over. Selv om det har blitt funnet spor av forfedrene til elghunden på den skandinaviske halvøy, så er den godkjent til å være en norsk rase. Dette skjedde på slutten av 1800 tallet, som ikke er alt for lenge siden. I alle fall ikke lenge siden i forhold til fem tusen til seks tusen år.

Mer info om den grå elghunden

Den grå elghunden kan veien fra 15 til 25 kilo, som er en medium størrelse, og man kan forvente at den levere i 10 til 12 år. Ikke bare er elghunden egnet for jakt, men den er også egnet som en familie hund. Det er en veldig hyggelig og kosete hund. Noe som kjennetegner den grå elghunden er så klart en den er grå, men hele hunden er ikke grå. Den er som oftest en blanding av svart, grå og hvit. Når man ser holdningen til en slik hund så vil man raskt forstå at den er ganske majestetisk. Noe som også er ganske kjent med elghunden er at halen går oppover. Du har sikkert sett flere haler der den går nedover mot bakken, men hos elghunden så går den oppover mot ryggen.