Dansk-svensk  gårdshund

Dansk-svensk gårdshund

18th august 2019 Off By jon erik

I og med at rasen heter Dansk-svensk gårdshund så er den kanskje ikke akkurat 100% dansk, men vi tenker at dette er helt innenfor. Opprinnelsen til rasen er derfra danmark/sverige hvor den har bitt brukt som en helt vanlig gårdshund. Det er trodd at denne typen muligens har oppstått i Tyskland, Sverige og/eller Danmark, som faktisk gjør det ganske vanskelig å si helt sikkert, men samtidig er dette ganske vanskelig når det komme til mange andre hunderaser.

Selv om man har funnet spor av en bestemt rase til å være lenge i Norge, så vet man ikke 100% sikkert på om den har vært der hele tiden, men så klart er disse som finner ut dette flinke og har fasiter, men som oftest så vet man ikke helt og man tror at det er som det er. Uansett så har forskjellige raser, eller blir forskjellige raser, sett på som å være fra bestemte land. Sånn som Elghund der det er funnet spor av etterkommeren som faktisk fantes for over 5000 år siden og dette er jo helt utrolig at man har funnet ut dette.

Mer om Dansk-svensk gårdshund

Dansk-svensk gårdshund er en skånsk terrier og som sagt er har den hovedsakelig blitt brukt som en helt vanlig gårdshund. I tillegg til dette er det informasjon om at den har blitt brukt som en vakthund, eller en vokterhund, i tillegg og dette kan ha vært for blant annet familier eller familiens gård.

Rasen passer ganske godt for alle. Det er ikke sånn at man må ha gård for at man skal kunne ha denne rasen. Det er forventet at Dansk-svensk gårdshund lever rundt 10 til 14 år og at den kan bli alt fra 8 til 15 kg. Det vil si at den er liten men samtidig kan bli litt større en liten.