Broholmer

Broholmer

5th august 2018 Off By jon erik

Da har vi kommet til danske hunderaser og den første som er ut er Broholmer som virkelig er en vakker hund. Hunderasen strekker seg ikke mange år tilbake i tid i det hele tatt i og med at den oppsto på rundt 1970 tallet. Så klart er dette noen år siden, men i forhold til for eksempel andre raser som strekker seg mer enn 100 og noen mer enn 1000 år tilbake i tid.

Med tanke på at det bare er noen tiår siden rasen oppsto så vil vi kalle det en ganske så ny rase. Noe som kanskje er litt kjent med denne hunden er at den rett og slett blir gigant stor. Den kan veie alt fra 40 til 70 kilo. Tenk deg om den blir så stor at den veier 70 kilo. Dette er jo som et menneske. Hvordan skal man klare å holde den igjen hvis den ser en katt er det sikkert flere som tenker og dette forstår vi. Hunderasen passer for de som er erfarne men passer veldig bra som en familiehund. Så klart er det lurt med erfaring når det kommer til hunder generelt, men det er jo ganske viktig at hunden er ganske lydig hvis den blir så stor og sterk.

Mer om Broholmer

Hvis vi ser bort ifra at hunden kan bli ganske stor så kan vi også se noe om hvor lenge det er ment at den lever. Dette er alt fra 6 til 9 år. 6 år for en hund er ikke akkurat så mye i forhold til flere av hundene vi har skrevet om på denne siden i og med at de fleste lever rundt 10 år, men så klart kan den nesten leve så lenge også.